Granitor Properties väljer Srenity för Smarta Fastigheter

Srenity tecknar avtal med Granitor Properties för att ta fram deras digitala koncept för bostadsrätter.

Vårt digitala boendekoncept ska hjälpa människor att leva mer hållbart, såväl ekologiskt, ekonomiskt som socialt. När vi utvecklar framtidens hem är vår ambition att det ska finnas framtidssäkra tekniska lösningar som gör livet enklare, bekvämare och tryggare för våra bostadskunder, berättar Thomas Pålsson, ansvarig för verksamhetsutveckling och IT på Granitor Properties.

I det nya avtalet ingår utvecklingen av en varumärkesanpassad boendeapp och Srenitys integrations- och automationsplattform för förvaltning av digital infrastruktur. Appen tillgängliggör fastighetens funktioner i mobilen och plattformen effektiviserar genom automatisk onboarding och förvaltning av fastigheter.

Konceptet bygger på att Granitor Properties tillsammans med Srenity definierar en ny standard för öppen digital infrastruktur i alla fastigheter. Genom att välja ett ekosystem av öppna digitala tjänster digitaliseras både boendet och förvaltningen av fastigheten, utvecklar Max Sandberg, VD för Srenity

Vad innebär detta för den boende och föreningen?

Konceptet innebär att den boende får en ny digital boendeupplevelse. Med Granitors app ska man kunna man följa sin energiförbrukning, se fastighetens klimatavtryck, chatta med grannar, öppna sin lägenhetsdörr och styra smarta funktioner i sin bostad. Srenitys plattform kopplar upp och underhåller ett digitalt ekosystem i fastigheterna. Med ett automatiserat underhåll av infrastruktur sparar föreningen pengar i minskad administration och får ett effektivare underhåll. Föreningen och förvaltaren får också koll på energiförbrukning, klimatavtryck och andra viktiga nyckeltal.

Samarbetsklimat, personkemi och kompetens har varit helt avgörande för oss. Vi behöver en partner som inte bara levererar tekniska lösningar, utan som även kan utgöra ett stöd för oss på vår digitala resa, berättar Thomas

Srenitys erbjudande är unikt på så sätt att det erbjuder både boendeapp och plattform som kontinuerligt utvecklas med integrationer till olika fastighetsfunktioner via standard-API. Thomas fortsätter:

Genom öppna lösningar integrerar de enkelt till olika leverantörer, och bidrar till delningsekonomi vid utveckling. Därtill finns verksamhetskonsulter inom bolaget och ett brett kontaktnät inom branschen.

Max, vad händer nu?

Nu börjar utvecklingen av Granitors boendeapp och integration av den infrastruktur som Granitor valt i samråd med oss. Boendeappen ska lanseras till ett antal utvalda bostadsrättsföreningar under våren 2023. Vi är oerhört stolta över att Granito väljer oss och ser mycket fram emot att få förverkliga framtidens fastigheter tillsammans.

Om Srenity

Srenity Solutions grundades mot bakgrund av det stora behovet i fastighetsbranschen att göra livet enklare i fastigheten genom att få saker i byggnader att funka tillsammans. Srenity ska bidra till ett smartare och hållbarare samhälle genom att leda utvecklingen för digitala tjänster i fastigheter. Srenity erbjuder en flexibel boendeapp och en öppen plattform för IoT och integration för digital teknik i fastighet och bostad.

För mer information, vänligen kontakta:
Max Sandberg, VD, Srenity Solutions AB
max.sandberg@srenity.se
0704-927 927

Om Granitor

Granitor Properties utvecklar och förvaltar kommersiella lokaler och bostäder. Granitor Properties är en lokalt engagerad och ansvarstagande fastighetsutvecklare som kan göra en positiv skillnad genom de bostäder, arbetsplatser och stadsmiljöer man utvecklar och förvaltar. Projektportföljen omfattar idag 1 100 000 kvm byggrätter med en projektvolym på ca 33 miljarder kronor. Fokus är inriktat på Södra Sverige, Storstockholmsområdet och Uppsala.

För mer information:
www.granitor.se
Thomas Pålsson, Verksamhetsutvecklings- och DA/IT-chef
thomas.palsson@granitor.se