Nu är det klart: Srenity utvecklar smarta fastighetslösningar för hela Karlastaden

Srenity intensifierar nu samarbetet med Serneke i utvecklingen av Karlastaden. Srenity skapar ett intelligent och sammanlänkat ekosystem för fastigheter. En väsentlig komponent för att höja framtidens boendestandard och möjliggöra en smidigare fastighetsförvaltning. Karlastaden växer fram till åtta nya kvarter och tanken framåt är att Srenitys lösning ska implementeras i hela nya stadsdelen.

Maria Crona, Marketing Manager på Serneke utvecklar:

Srenity löser nyckelutmaningen för oss genom att integrera fastighetens alla system. Tillsammans med deras partnerbolag, Voz technologies som levererar boendeappen kan vi ge våra boende en förbättrad upplevelse, där de kan mäta sin elkonsumtion och använda bekvämligheter som bilpool m.m. De boende i våra fastigheter kommer att ha full kontroll över sina hem genom smarta integrationer med olika tjänster. Det kan vara allt från att enkelt boka gemensamma utrymmen till att mäta den egna elförbrukningen, som nu utvecklas i Karlatornet.

Hur tycker du att samarbetet fungerat med Srenity?

För oss är det personerna på Srenity och den kompetens de har som är största fördelen med samarbetet. De har varit väldigt rådgivande med till exempel vilka system vi skall koppla ihop och vilka som är bäst lämpade för vår applikation och hur vi kan ta arbetet vidare på bästa sätt.  
För de boende ser vi ett stort värde i att vi tillsammans nu skapar en “one point of contact” för alla våra BRF:er. Istället för att behöva ringa ett nummer till den tekniska förvaltningen eller en helt annan förvaltartjänst. Alla ärenden hamnar på ett ställe och vi kan därefter hantera det på ett smidigt sätt. 

Max Sandberg, VD på Srenity, berättar vidare:

Tillsammans formar Srenity och Serneke framtidens fastighetsförvaltning, där digitalisering, effektivisering och hållbarhet står i centrum. Detta partnerskap är ett levande bevis på hur teknologisk innovation kan omvandla och skapa nya möjligheter för att framtidssäkra fastighetsbranschen.
Vi är stolta över att ha vunnit Sernekes förtroende. Vårt tidigare framgångsrika samarbete med Voz Technologies har varit en inspirerande resa och vi ser nu fram emot att ta det till nästa nivå genom att skapa smarta fastigheter som kommer att sätta tonen för hela Karlastaden.