Srenity hälsar Jonas, backendutvecklare plattform, välkommen!

Hej Jonas, till att börja med, välkommen till oss på Srenity! Varför blev det Srenity?

– Ja men tackar! Riktigt kul att vara här! Jag hade hört talas om Srenity genom en chef på mitt tidigare jobb på Devport och Volvo och fick träffa Freddy som är produktansvarig för plattformen. Magi uppstod och sen var det enkelt.

Du har tidigare arbetat på Volvo? Vad tar du med dig därifrån?

– Volvo är en mycket större organisation, som natt och dag i jämförelse med Srenity. Förändringar där sker lugnt och sakta. Jag har blivit fostrad där och tar med mig många bra lärdomar från deras sätt att arbeta, t ex med scrum och safe. Jag har även jobbat mycket med kvalitetssäkring och hur man kan testa en produkt. En lärdom är exempelvis att det kostar mycket pengar att hitta buggar sent i processen. Det är bättre att jobba med testning i tidiga stadier, och hur man kan kvalitetssäkra produkten. Det är något vi skulle kunna göra mer här på Srenity, och jobba ännu mer agilt. Men jag gillar verkligen att vi jobbar så dynamiskt med en plattare organisation.

Hur trivs du nu när du är ombord?

– Här känner jag mig verkligen som hemma, en väldigt trevlig arbetsplats och en väldigt familjär stämning.  Sedan jobbar vi verkligen med en cool produkt. Jag har ju inte jobbat i fastighetsbranschen tidigare och Srenity erbjuder något som verkligen kommer att gynna våra kunder. Teknikstacken ligger verkligen i framkant. Vi jobbar med moderna språk och nyare teknologier. Det märks att Srenity har tagit hjälp av kompetenta partners i valet av arkitektur. Det är teknik som kommer att växa i framtiden, i takt med våra partners och kunder.

Vad blir ditt uppdrag?

– Framförallt kommer jag att jobba som backendutvecklare i plattformen, men det finns även andra möjligheter. Eftersom här görs så mycket integrationer behövs det någon som förmedlar uppdrag mellan utvecklare och till dem som gör onboarding. Jag kommer även hålla på en del med DevOps och ingå i produktrådet som beslutar om nya funktioner för plattformen.

Spännande, och hur blir det framåt då?

Det beror lite på hur vi växer, men här finns möjligheter för både en bred roll som övergripande tekniskt kunnig eller för mer specialisering.

Vad gör du på fritiden?

– Jag lyssnar mycket på musik, väldigt blandat, och spelar en hel del gitarr. Intresset för musik började i tonåren, jag gillade lite äldre musik som Dylan, Bowie och Springsteen, mycket 60 och 70-tals musik. Nu på senare tid har det blivit lite mer åt det hårdare hållet, såsom Metallica och Inflames.

Några snabba frågor…

– Vad har du för favoritresmål?

Irland. Var där på en resa för några år sedan och bilade. Helt otroligt vackert, dramatiska landskap, blåaste vatten, gröna ängar, gråaste bergen, mysiga städer.

– Om du fick hjälpa till att rädda världen, vad skulle du göra?

Nu så här i krigstider så har jag tänkt en del på att vi borde bryta ner alla gränser och inte tänka så mycket mitt och ditt. Försöka leva i förståelse med varandra i stället och se till vad man faktiskt kan bidra med. Sedan är det givetvis miljöaspekten, att rädda världen genom att bidra i branscher som jobbar med miljöfrågor. Srenity är ett bra sådant exempel. Vi kan effektivisera hanteringen av fastigheter och hanteringen av de resurser de har, och monitorera fastigheterna och hur vi påverkar miljön.

– Drömprojektet på Srenity?

Det här är väl redan ett drömprojekt? Att utveckla lösningar för Karlatornet är grymt häftigt att få vara delaktig i. Det är verkligen en ikonisk byggnad. En milstolpe för hela Göteborg. Att få vara en del av ryggraden i den teknologiska delen. Det är riktigt häftigt! Men vi hjälper ju även våra kunder att välja nya digitala standarder så att man kan anamma teknologier som gör det enklare för fastighetsägarna att få ut nyttor och effekter.